ALLE UITGAVEN

1974
EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG...

Het eerste kollektieve Bonte-Wasboek. Over relaties, seks, huwelijk, ouder worden. Ervaringen en teorie.
1974
VROUWEN OVER SEKSUALITEIT

Ervaringen en verklaringen m.b.t. seksualiteit. Wat vrouwen niet en wel wilden.
Over de vervormende dwang tot heteroseksualiteit, een dode mus in bed en verkrachters als politie-agenten van de seksuele orde.
Het tweede kollektieve Bonte-Wasboek.
1975
TWISTGESPREKKEN VAN EEN HUISVROUW MET GOD

Gedichten van Maria van der Steen. Omslag Annet Planten.
'Één keer per jaren waren ze mooi, de grauwe vrouwen uit mijn buurt.
Dan droegen zij een jak met kant en lelietjes der dalen...'
1975
FEMINISTIESE PRENTBRIEFKAARTEN

1975
VROUWEN, WACHT NIET TE LANG

'Soms wordt een vrouw in haar huwelijk gemangeld en vergruizeld, zonder dat ze dat zich realiseert..' Samen met de Vrouwentelefoon maakte De Bonte Was een affiche van de signalen die vrouwen zouden moeten nopen een eind aan hun onhoudbare situatie te maken. 'Wacht niet tot je kapot bent!'
1975
VROUWENWERK

Werken voor één man of voor meer mannen, ziedaar het verschil tussen de huisvrouw en de buitenshuis werkende vrouw. Het derde kollektieve Bonte-Wasboek, met ervaringen en teorie over de onzichtbaarheid en onmisbaarheid van vrouwenwerk.
Thorstein Veblen's teorie over de nietsdoende heersende mannenklasse verbonden met kritiek op het socialisme.
1976
MOEDERBOEK

Ervaringsstukken en duidelijke teorie, die vrouwen inzicht gaven in de strukturen waarbinnen zij met het moederschap worstelden, 'voederend' en 'monsterend'. Over dochters en zonen, arm en rijk, gebrek aan zeggenschap, onbeperkt schuldgevoel, én alternatieven waarin vrouwen niet aan het instituut Moederschap geofferd worden.
Het vierde kollektieve Bonte-Wasboek
1977
MISDADEN TEGEN DE VROUW

Diana Russell en Nicole v.d. Ven maakten een Engelse uitgave van getuigenissen, verslagen, resoluties en aktieplannen van het Internationaal Tribunaal over misdaden tegen de vrouw, dat in 1976 in Brussel werd georganiseerd. Over o.a. abortusverboden, uitbuiting, lesbovervolging, clitoridectomie, (huwelijks)wetgevingen, racisme, en over het georganiseerde verzet daartegen.De Bonte Was zorgde voor een vertaling.
1977
ALLEEN MAAR HET GEVOEL VAN LEVEN

Gedichten van Ria Giskes-Pieters. Omslag Annet Planten
'wachten in plaats van doen (...) alleen maar het gevoel van leven in plaats van godverdomme zelf vechten, neuken, zijn!'
1977
FEMINIST

Het Bonte-Wastijdschrift dat tot verwoede diskussies leidde. Over de inkapseling van de vrouwenbeweging; betaald feminisme; klasseverschillen; verterapeutisering. En wat ertegen te doen. Met het Feministies Manifest 1977. En met als klassieker Barbara Mehrhof's 'Klassestruktuur binnen de vrouwenbeweging'
1977
VERJAARSKALENDER

Met zes prachtige kleurenplaten van vrouwenbewegingstaferelen door Roos de Lange
1977
FEMINIST nr 2

Met reakties op het eerste nummer. Verder o.a. over marxisme en feminisme; over de emotioneel-erotiese revolutie. Met verslagen van de aktiegroep De Strijdijzers.
Als klassieker is opgenomen Valerie Solanas' SCUM-manifest.
1977
VROUWEN PAS OP

Als voortzetting van het Wacht niet te lang-affiche, het eerste van een serie breed gesteunde en wijd verspreide affiches/pamfletten onder de titel Vrouwen pas op!
1977
HET GELE BEHANG

door Charlotte Perkins Gilman. Een beklemmend verhaal, gepubliceerd in 1892, over een vrouw die, 'voor haar eigen bestwil' door haar man opgesloten, niets rest dan gek te worden. Vertaald door De Bonte Was
1977
BRIEVEN VAN CALAMITY JANE AAN HAAR DOCHTER

De beroemdste revolverheldin van het Wilde Westen liet haar dochtertje adopteren en schreef haar spannende en schrijnende niet-verzonden brieven.
Vertaald door De Bonte Was.
1978
VROUWEN OVER HULP BIJ ZIEKTE EN PROBLEMEN

Ervaringen en teorie m.b.t. de onuitwarbare kluwen van de 'fysieke' en 'psychiese' hulpverlening aan vrouwen. Geschiedenissen van uitsluiting van vrouwen uit de gezondheidszorg. Meiden'bescherming' in gesloten inrichtingen. Ook de eerste jaren van het eerste Blijf-van-m'n-Lijfhuis en andere alternatieven.
Het vijfde kollektieve Bonte-Wasboek
1978
HET RODE PUZZELBOEKJE VOOR VROUWEN

Een multiple-choice rondgang langs de hete hangijzers van de vrouwenbeweging.
Met literatuurlijst
1979
VROUWEN TEGEN DE VERDRUKKING

Verhalen en gedichten van vrouwen uit het hele land over grote en kleine, reële en fiktieve overwinningen. Over o.a. álle mannen naar de maan; de bezetting van de Bloemenhovekiniek; scheiden na vijftig jaar huwelijk; een reizende bibliotheek; studeren van de bijstand en zes uit het raam gekieperde zoons. Omslag en tekeningen van Annet Planten.
1980
GESCHIEDENIS VAN DE VROUWENTOEKOMST

Door Anneke van Baalen en Marijke Ekelschot. Illustraties van Roos de Lange. Feministiese visie op geschiedenis, politiek en ekonomie. Over mensapen en mensen, steentijd en landbouwkulturen. Over het ontstaan van het patriarchaat en de overgang naar 'de manschappij'; over kapitalisme en de mannenbroeders van het socialisme, afgezet tegen de (afgedwongen) verantwoordelijkheden en het verzet van vrouwen door de eeuwen heen, inklusief de eerste en tweede feministiese golf.
1980
MOEDER IN OPSTAND

en andere verhalen van Mary Wilkins Freeman, uit haar bundels die in 1887 en 1891 verschenen. De vrouwen in deze verhalen zijn taai en onverzettelijk, onderling solidair, en trekken zich van de mannen in hun omgeving zo min mogelijk aan.
Vertaald door De Bonte Was.
1980
HERINNERING AAN TRUDE BENEDIC, EEN VROUW IN VERZET

Het verzet van een kommunistiese vrouw die in Ravensbrück een onnoemelijke steun voor veel vrouwen was. Opgetekend door Sonja Prins, die haar in het kamp leerde kennen. Met een nawoord van Anet Bleich.
1980
DE MEIDENKLUP

door Triensje Miedema (tekst) en Ans Schifferling (tekeningen). De worsteling van een groep meisjes in een afbraakbuurt om een beter leven dan hun moeders te krijgen. De minachting van vaders en broers, de onderlinge steun, het moeizame verweer tegen het opgedrongen huisvrouw- en moederschap, maar ook het plezier van aktievoeren voor een eigen plek in het buurthuis.
1981
VROUWENSTAKINGSKRANT

De Bonte Was, Vrouwenkrant en Vrijwilligstersbond vormden het landelijk komitee dat de vrouwenstaking tegen de abortuswet, op 30 maart 1981, initieerde en voorbereidde. Op 21 maart verscheen de stakingskrant, in een oplage van 225.000 exemplaren, met informatie over 14 jaar abortusstrijd, de nieuwe wet, een stakingsoproep, adressen van alle tientallen plaatselijke stakinskomitees, etc.
1981
HET ECHTE NIEUWS OVER DE VROUWENSTAKING

Een speciale uitgave door De Bonte Was en Vrouwenkrant, verschenen op 14 april 1981. Informatie uit het hele land over de stakingsdag, abortus internationaal, en een oproep voor de door Wij Vrouwen Eisen georganiseerde Binnenhofblokkade op 28 april 1981.
1982
ZUSTERSCHAP EN DAARNA

door Anneke van Baalen, Marijke Ekelschot, Pauline Harmsen en Frederike van Leeuwen. Een geschiedenis van de radikaal-feministiese beweging aan de hand van tien jaar Amsterdamse Vrouwenkrant en wat er verder in en rond het Vrouwenhuis gebeurde. Interviews met redaktieleden, de pregnantste stukken uit de Vrouwenkrant. Over het begin in 1972, het Loosduynenkongres, de ruzies met Paarse September, de tirannie van de struktuurloosheid, geploeter en politieke doorbraken, stencilmachines en muizen. Met namenlijst en krantenlijst.
1982
FEMINIST nr 3

Tekst Anneke van Baalen en Marijke Ekelschot. Illustraties van Annet Planten. Met o.a. artikelen over de teoretiese achtergronden van Geschiedenis van de vrouwentoekomst; over vrouwenbeweging en fascisme; mannelijkheidswaan; de seksuele revolutie; het geweld van moderne omgangstechnieken en 'Wie organiseert de volgende staking?' Als klassieker is Pat Mainardi's De politiek van het huishouden opgenomen.
1983
BonteWas liederen

Feministiese gelegenheidsliederen 1975 tot 1983
1985
TEGENNATUURLIJK

Een bundel artikelen van Anneke van Baalen en/of Marijke Ekelschot, met als rode draad de kritiek op de kerkvaders en kerkmoeders van het geloof in 'de natuur', 'de biologie' en varianten daarop. Over het wetenschappelijk racisme en seksisme van het (sociaal) darwinisme; de sociokratie; de cocounselbeweging; Alice Miller; Maarten 't Hart; politieke partijen en racisme; de advertentiekampanje 'Verbied de Centrumpartij'. Met een wonderschone Natuurkalender. Anna Freud en Joke Smit worden herdacht, evenals de mannenhaat.
1985
NIET WACHTEN OP ONTSPANNING

door Sjuul Deckwitz, met illustraties van de auteur. Een satiriese bundel over de verborgen verhoudingen tussen vrouwen. Met veel drank, sigaretten, hunker en trots. Over de onvergetelijke Aly Snoek, yoghurtkuren, aquaria, vrouwenstudies, degelijk schoeisel en de uitvindster van het kanon.
1992
MANNENHAATVERZEN

van Marijke Ekelschot. Door Anneke van Baalen tot een geschenkje voor de bezoeksters van de feministiese boekenbeurs in Amsterdam gemaakt.
2001
AFFICHE BLAUWE-OGENDEMONSTRATIE

Affiche ter ondersteuning van de Blauwe-Ogendemonstratie tegen huiselijk geweld op 28 nov 2001, georganiseerd door Vrouwen Tegen Uitzetting.